#GRÄNSLÖSKÄRLEK
#GRÄNSLÖSKÄRLEK

Hengellinen keskusteluryhmä

Kategoria
Perjantai
Päivä
31.8.2018 18:00 - 20:00
Tapahtumapaikka
Taukotupa - Puutarhakatu 14, 95400 Tornio

Taakasta voimavaraksi- hanke järjestää sateenkaari-ihmisille hengellisen keskusteluryhmän, jonne kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan uskontoon, hengellisyyteen ja sateenkaarevuuteen liittyvistä asioista. 

"Askarruttaako uskonto? Kiinnostavatko hengelliset ja 
elämänkatsomukselliset kysymykset? Tässä ryhmässä on tilaa 
kaikenlaiselle näihin kysymyksiin liittyvälle keskustelulle. Ryhmään 
ovat tervetulleita kaikki sateenkaari-ihmiset ja heidän läheisensä 
uskonnosta ja elämänkatsomuksesta riippumatta. Ryhmässä saa jakaa 
kokemuksia, pohtia ja kyseenalaistaa, kuitenkin toisiemme vakaumuksia 
kunnioittaen."

"Taakasta voimavaraksi on Sateenkaari yhdistys Malkus ry:n kolmivuotinen (2018-2020), STEA- rahoitteinen hanke. Hankkeen tavoitteena on, että yhä useampi hengellinen ja hengellisessä yhteisössä elävä sateenkaari-ihminen olisi entistä paremmin sinut itsensä kanssa. 

Niin hengellisyys kuin seksuaalisuuskin koskettavat syvästi ihmisyyttä. On traagista, jos nämä kaksi aluetta ovat keskenään ristiriidassa, mahdottomia sovittaa yhteen. Hengellisissä yhteisöissä eläville ihmisille oma seksuaalisuus tai sukupuolikokemus voi olla taakka. Toisaalta myös sateenkaariyhteisöissä hengellisyys voi olla taakka. Tämä saattaa johtaa sellaiseen ajatteluun, että pitää valita. Oma sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen täytyy kieltää tai nähdä jonkinlaisena sairautena, jotta voi olla oikeanlainen uskova. Tai oma hengellisyys täytyy heittää romukoppaan, jotta voi elää ”homoelämää”. Jonkin itselle tärkeän puolen kieltäminen on taakka. Hankkeen tarkoituksena on tukea kehitystä, jossa tämä taakka vähitellen muuttuu voimavaraksi. Yritämme auttaa löytämään tapoja olla ja elää niin, että kaikki tärkeät puolemme ja kokemuksemme voisivat olla olemassa."

 
 

Kaikki päivät

  • 31.8.2018 18:00 - 20:00